News Item: Jelzés érték?
(Category: Politika)
Posted by Pitkin


Német rendőrök akciója egy szélsőjobbos internetes rádió ellen

"A német rendőrség őrizetbe vett 21 személyt, akik ellen egy szélsőjobboldali internetes rádióadó működtetése miatt adtak ki elfogatóparancsot - közölte a német bűnügyi rendőrség (BKA) szóvivője.

A razzia, amely tíz tartományra terjedt ki, az úgynevezett Widerstand-Radio (ellenállás rádió) ellen irányult. Az elfogott férfiak és nők elleni letartóztatási parancs alapját bűnöző szervezet alapításának és népcsoport elleni uszításnak a gyanúja képezi - közölte a Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA).

A razzia során a rendőrség és a BKA emberei számos számítógépet, laptopot, merevlemezt és mobiltelefont foglaltak le. Olyan eszközöket is találtak, amelyeknek birtoklása a fegyvertartási törvény hatálya alá esik. Az őrizetbe vett személyeket - a Widerstand Radio műsorvezetőit és adminisztratív alkalmazottait - azzal gyanúsítják, hogy kommentárjaikkal és skinhead zenekarok rasszista, nemzetiszocialista tartalmú számainak lejátszásával bűncselekményt követtek el. A nevezett rádió az interneten keresztül az egész világon fogható.

Mint Jörg Ziercke, a BKA elnöke rámutatott, a német szélsőjobboldali körök az utóbbi időben egyre jobban korszerűsítik toborzási és mozgósítási stratégiájukat. Ennek részeként célirányosan használják fel a zenét fiatalkorúak és fiatal felnőttek megszólítására, a szélsőjobboldal céljainak megnyerésére. A BKA az utóbbi években több intézkedést kezdeményezett annak érdekében, hogy meggátolja szélsőjobboldali tartalmú zeneszámoknak az interneten keresztül történő terjesztését. A jogi lépések többek között internetes aukciók és cserefórumok ellen irányultak."
Szerző: MTI

Hunszkíta Rádió:
A Hunszkíta Rádió elindulását követően a megfélemlítés és terror alkalmazása az igaz szó kimondásáért? Most mondom barmok, hogy nem jobb meg szélső csak MAGYAR! (gyenge képességű kazár és talpnyalói miatt nagybetűvel írom ki)

Hanganyag:
Bíbor és Kerecsen beszélget a rádióban mediahelyzet 11.03. című műsor alatt.


This news item is from
( http://www.hunszkita.com/news.php?extend.6 )